Biserica Sfântul Ilie

Biserica Sfântul Ilie - Hanul Colței este o biserică ortodoxă din București, situată pe str. Doamnei nr. 18, în sectorul 3 al capitalei .

Biserica Sfinții Voievozi Gherghiceanu

Parohia şi biserica este cunoscută după numele lui Gherghiceanu, un fost propietar de pământ care a parcelat terenul şi l-a vândut oamenilor ce au avut nevoie spre a-şi construi case.

Biserica Sfântul Grigorie Palama

Biserica Sfântul Grigorie Palama se află în Bucureşti, la circa un kilometru de podul Grozăveşti, pe malul drept al Dâmboviţei, lângă aleea de intrare principală a incintei Universităţii Politehnice Bucureşti.

Biserica Sfânta Elena

Biserica Sfânta Elena este o biserică romano-catolică aflată în strada Cuza Vodă din București, edificiu ridicat la începutul secolului al XX-lea de comunitatea maghiară a orașului.

Parohia Înălţarea Domnului

Parohia Inaltarea Domnului - Drumul Taberei a fost infiintata pe data de 5 iunie 1997. Pe 12 iunie 1997 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii "Sfantul Antonie cel Mare".

Biserica Bariera Rahovei

Parohia a fost înfiinţată în anul 1948. La început, liturghia s-a săvârşit într-o baracă, pentru ca mai apoi să se amenajeze o capelă într-o casă particulară situată pe locul unde este astăzi biserica. Era o construcţie de paiantă, deasupra unei pivniţe.

Biserica Sfânta Treime

La intersectia satului Roşu – com. Chiajna, judeţul Ilfov – cu extremitatea Sectorului 6, zona Militari-Bucureşti, din dorinţa enoriaşilor s-a născut Biserica «Sfânta Treime» – filie a Parohiei Roşu.

Biserica Precupeții Noi

Biserica Precupeții Noi, din cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor a Patriarhiei Române, este un lăcaș de cult situat în imediata apropiere a Pieței Romane din București.

Biserica Sf. Fecioara Maria

Biserica din Cioplea a fost construită în anul 1813. Hram: Sfânta Fecioara Maria Regina.

Biserica Nașterea Maicii Domnului

Biserica acestei parohii a fost construită la începutul secolului al XX-lea, apărând cumva simultan cu noul cartier bucureștean întins pe fosta șosea a Herăstrăului.

Parohia Pogorârea Sfântului Duh

Biserica Maramureșeană din parcul Titan are două hramuri: Pogorârea Sf. Duh și Nașterea Maicii Domnului.

Biserica Sfânta Treime

La intersecția dintre Calea 13 septembrie cu strada Sebastian se ridică o biserică monumentală, cu hramul Sfânta Treime. Aceasta se află pe locul unei alte biserici mai vechi, a cărei primă atestare documentară datează din anul 1820.

Biserica Sfântul Dumitru-Poștă

Biserica Sfântul Dumitru-Poștă aproape de Muzeul Național de Istorie a României, a fost ridicată în 1819, pe locul unei mai vechi biserici, de prin secolul al XIV-lea.

Biserica Cotroceni

Parohia Cotroceni – Răzoare, păstrează un fragment din moaştele Sfântului Andrei Şaguna, precum şi un veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Biserica Manu Cavafu

Parohia "Sfânta Treime" - Manu Cavafu este situată în partea de sud a Bucureştiului, în apropierea Liceului "Gheorghe Şincai", pe Strada Lânăriei.

Biserica Hagiu

Lângă Hala Traian, în imediata apropriere a intersecției dintre strada Traian cu Calea Călărașilor, se vede într-o curte mare, impunătoare Biserica Hagiu, iar în jurul ei, constituind un ansamblu arhitectonic, se afla clopotnița, casa parohială și imobilul parohial.

Biserica Sfântul Gheorghe

La Biserica Sf. Gheorghe se poate ajunge cu următoarele mijloace de transport autobuz: 105; troleibuz: 86, 65; metrou Griviţa.

Biserica Sfântul Nicolae - Vlădica

Prima biserică ce a purtat denumirea de "Biserica Sf. Nicolae din Prund” își are originea intre anii 1778-1787, zidită cu râvnă și ajutorul material al protopopului Stoica cu preoteasa Ilinca și fiica lor Balașa.

Biserica Sfânta Vineri

Biserica ortodoxă "Sfânta Vineri" – Colentina este situată în sectorul 2, la intersecția străzilor Gherghiței și Emancipării. Aceasta a fost construită în anul 1947.

Biserica Sfânta Vineri

Parohia Sfânta Vineri – Drumul Taberei: mijloace de transport - autobuzele: 105, 126,168, 268, 368; troleibuzele: 90, 91, 93; tramvaiul: 41.

Biserica Cuţitul de Argint

Pe locul actualului edificiu, cu totul nou, a existat anterior, o biserică mică, fară turlă, acoperită cu șindrilă, denumită Barbatescu-Nou, cu hramul Schimbarea la Față, zidită la 1796, (după Ionnescu-Gion).

Parohia Romano-Catolică Adormirea Maicii Domnului

Parohia Romano-Catolică Adormirea Maicii Domnului a fost înființată în 1992. Biserica parohială a fost construită în 1999.

Biserica Domnița Bălașa

Biserica Domnița Bălașa din București a fost construită în anii 1881 - 1885, în stil neoromantic și neobizantin după planurile de arhitectură întocmite de Carol Benesch împreună cu Alexandru Hristea Orăscu și Hartman și avizate de André Lecomte du Noüy.

Biserica Izvorul Nou

Biserica „Izvorul Nou” este situată în partea de răsărit a Capitalei, pe șoseaua Mihai Bravu nr. 311.

Biserica Sfântul Spiridon

Biserica Sf. Spiridon este una dintre cele mai iubite bisericuțe din București unde se află icoana Sfântului Spiridon numită "făcătoare de minuni". Tot aici se află racla cu moaște ale Sfântului Spiridon.

Articole recomandate
Rugăciunea de dimineață - ce rugăciuni să spui când te trezești?

citește rugăciunile dimineții, pentru spor și binecuvântare în cursul zilei

Proceduri legale în cazul decesului la domiciliu

vezi detalii legate de constatare și proceduri legale în cazul decesului acasă

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

află cine este Sfântul Andrei, ce tradiții și obiceiuri populare sunt în această zi și rugăciunea care se rostește către acesta

Ai nevoie de detaliile unei biserici din Bucuresti? Aici poti gasi datele de contact actualizate precum si localizarea pe harta a acestora.