Despre noi vezi date de contact

În timpul domniei Sfântului Constantin Brâncoveanu, pe locul actualei Biserici se afla o mănăstire. Stareţul, care fusese la locurile sfinte, era considerat hagiu (sfinţit), de unde şi denumirea de BISERICA HAGIULUI.

Între 1765-1767 un urmaş al familiei Bãbeanu, cu numele Mihail, fost logofăt de taină, călugărit cu numele de Misail Monahul, a clădit o biserică de zid în locul celei de lemn, adăugând şi şase chilii, care au dăinuit până în 1920, pentru adăpostirea văduvelor sărace.

Ameninţată cu dărâmarea, Biserica Hagiu a fost renovată în 1831, cu ajutorul şi contribuţia enoriaşilor.

Devenind neîncăpătoare şi ruinându-se, între anii 1872-1874 biserica Hagiu a fost reclădită din temelii, prin osârdia vrednicului preot paroh de atunci Ioan Cãlin zis Belciugăţeanu, cu ajutorul ctitorului Radu Ştefănescu-Cavafu şi a enoriaşilor.

Clopotniţa a fost ridicată în anul 1936 prin concursul primăriei de atunci.

Casa parohială a fost construită în 1930 în stil românesc şi are parter şi etaj.

Imobilul parohiei din strada Ţepeş-Vodă nr.1-3, datează din 1934 şi are trei etaje.

În decursul anilor, biserica a fost tencuită în praf de piatră, iar pardoseala din interior a fost înlocuită cu mozaic tip veneţian. În 1997 s-au făcut lucrări de supraînălţare a gardului ce împrejmuieşte curtea bisericii şi de înlocuire a porţilor, lucrare din fier forjat cu un model care imită spicele de grâu şi strugurii simboluri euharistice.

În anii care au urmat s-au mai fãcut lucrări de reparaţii şi renovare la imobilele parohiei, precum: înlocuirea instalaţiei electrice, intalaţia de încălzire centrală, un modern sistem de sonorizare, de pază şi protecţie antifurt și o instalaţie de climatizare.

Localizare pe hartă

Indicatii Str. Traian nr.142, sector 2, București

Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate. Afla mai multe detalii

Sunt de acord