Parohia Înălţarea Domnului

Despre noi vezi date de contact

PROGRAM LITURGIC

Marți:      9:00 – Acatistul Sf. Pantelimon, Dezlegări de farmece şi
                             blesteme
                  18:00 – Acatistul Sf. Antonie cel Mare, sfinţirea apei celei mici;
Vineri:        18:00 – Sf. Maslu, dezlegări de farmece şi blesteme
Sâmbătă:   8:00 – Utrenie, Sfânta Liturghie, Parastase,
                  11.30 – botezuri
                  15:00 – cununii
                  18:00 – Vecernie
Duminica:  8:30 – Utrenie, Sfânta Liturghie, Dezlegări de farmece
                  12:30 botezuri
                  15:00 cununii

În urma demolărilor făcute de către Nicolae Ceaușescu în Microraionul 4 din Drumul Taberei, mai exact în spatele Liceului PTTR și în fața Scolii Generale nr.176 a rezultat un teren viran. Pe acest teren viran în decursul anilor s-au desfășurat mai multe activități agricole și s-a încercat construcția mai multor edificii. Nici unul nu a dat roade.

În anul 1994 a fost înființată Asociația pentru construirea bisericii "Înălțarea Domnului". Timp de 2 ani de zile Asociația a încercat să construiască pe acest teren viran o biserică. Lucrul acesta nu a fost posibil decât după ce în anul 1996 a fost numit de către Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist să înființeze o nouă parohie, preotul Misu Constantin Costinel.
Pe data de 5 iunie 1997 Parohia a fost înființată, iar pe terenul viran s-a făcut prima Sfânta Liturghie. Pe 12 iunie 1997 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii "Sfântul Antonie cel Mare".

Prin colaborarea credincioșilor din cartierul Drumul Taberei în 3 luni de zile s-a ridicat o bisericuță. În decursul anilor biserica a suferit mai multe modificări arhitecturale transfomandu-se din corabie în cruce.

În anul 2004 s-au început săpăturile pentru construirea bisericii "Înălțarea Domnului".

Între timp s-a făcut un amplu studiu de fezabilitate și s-a ajuns la concluzia că pe acest teren trebuie să se construiască un Ansamblu Ortodox care să cuprindă următoarele clădiri:
•    Biserica Înălțarea Domnului (în construcție);
•    Biserica Sfântul Antonie cel Mare (capela);
•    Cancelaria parohiala și clopotniță;
•    Cămin pentru copiii cu deficiente locomotorii;
•    Cămin de plasament pentru copiii străzii.

Prin ajutorul enoriașilor, a Primăriei sectorului 6, a Poștei Române, a BCR și a lui Dumnezeu pe data de 20 noiembrie 2006 s-a turnat fundația la biserica "Înălțarea Domnului".

Prin contribuția enoriașilor se construiește Turnul - Clopotniță care va avea 13m înălțime și 3 clopote donate de către enoriașii parohiei.

În curtea Bisericii se construiește un Monument închinat eroilor căzuți în luptele pentru apărarea pământului strămoșesc.

Servicii

  1. slujbă pomenire