Despre noi vezi date de contact
PROGRAM LITURGIC
Miercuri: 18:30 – Acatist
Vineri: 18:30 – Taina Sfântului Maslu
Sambata: 08:00 – Sf. Liturghie si Parastas/ 18:30 – Vecernie
Duminica: 08:30 – Utrenie și Sf. Liturghie
ISTORIC
La intersectia satului Roşu – com. Chiajna, judeţul Ilfov – cu extremitatea Sectorului 6, zona Militari-Bucureşti, din dorinţa enoriaşilor s-a născut Biserica «Sfânta Treime» – filie a Parohiei Roşu. Pe terenul donat de familia Preot Ciuca Anichit – Orest se ridică astăzi construcţia solidă a unei sfinte Biserici, cu ajutorul enoriaşilor şi sub conducerea Preotului Ciuca Anichit-Orest.
Actualmente s-a finalizat demisolul Sfintei Biserici, ridicat în perioada iulie 2005 – iunie 2006. Lucrările au fost susţinute prin veniturile cimitirului parohial – sat Roşu –, din donaţiile bunilor credincioşi ai parohiei şi cu osârdia Preotului Paroh Ciuca Ion, care a supravegheat şi coordonat lucrările. Demisolul Sfintei Biserici a fost sfinţit la data de 11 iunie 2006, de «Pogorârea Sfântului Duh» cu hramul «SFÂNTA TREIME», ocazie cu care Diaconul Ciuca Anichit-Orest a fost hirotonit preot, sub arhipăstorirea P.F. Părinte Patriarh Teoctist, de către P.S. Episcop Ciprian Câmpineanul-vicar patriarhal şi de un ales sobor de preoţi şi diaconi. Demisolul este amenajat pentru săvârşirea slujbelor religioase până la finalizarea bisericii mari.
În anul 2006, luna noiembrie, are loc sfinţirea capelei parohiale cu hramul «Sfinţilor Români» construită în numai cinci luni şi a unui spaţiu social-filantropic la etaj, dotat cu toate cele necesare. În iunie 2007 are loc sfinţirea Troiţei, situată la intrarea în curtea bisericii, purtând hramul «Înălţarea Domnului». În cursul anului 2007 (martie-decembrie) au fost executate lucrări ample la biserica supraterană până la cota de 7 metri (zidărie, stâlpi din beton armat, plăci şi acoperiş provizoriu).
În luna iunie a anului 2008 au loc două evenimente importante:
– transformarea filiei «Sfânta Treime» în Parohia «Sfânta Treime» – Militari, Protoieria 1 Capitala;
– sfinţirea cabinetului stomatologic cu hramul «Sfinţii Cosma şi Damian», precum şi a lumânărarului, pangarului şi cancelariei parohiale.
De asemenea, s-a inceput construcţia unui Sfânt Altar de Vară, dotat la etaj cu un spaţiu social, care a fost sfinţit la hramul bisericii din anul 2009 de catre P.S. Episcop Varsanufie Prahoveanul – vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. S-a reuşit finalizarea lucrărilor la biserica supraterană însemnând: arcele, bolţile, centuri, stâlpi, plăci, turla, cupola, lucrându-se la acoperişul bisericii din tablă de cupru precum şi la tencuieli interioare şi exterioare, instalaţia electrică şi sanitară. În anul 2009 s-a executat şi gardul de la fata bisericii cu fundaţie. În anul 2010 s-a realizat exteriorul bisericii supraterane (tencuieli exterioare, brâul, ancadramente, saceac, firide), au fost executate cele trei intrări în biserica mare şi s-a finalizat acoperişul bisericii din tablă de cupru. Tot în acest an, au fost montate geamurile termopan cu sticlă sablata şi au fost pregătiţi pereţii interiori pentru pictură. În anul 2011 urmează a fi realizate aleile, pavajele, terasamentele şi soclul bisericii. În anul 2011 a fost începută pictarea bisericii supraterane în tehnica “tempera noua”, lucrările fiind în prezent aproape de finalizare. În anul 2013 a fost amplasată în curtea parohială o troiţă în stil maramureşan din lemn.
În anul 2013 au fost demarate lucrările de edificare a clopotniţei parohiale cu hramul “Sfântul Ioan Botezătorul”, în prezent stadiul lucrărilor fiind la roşu.