Biserica Bariera Rahovei

Despre noi vezi date de contact

PROGRAM
Luni: 8ºº-11ºº - Taina Sfintei Spovedanii şi a Sf. Împărtăşanii;

Marţi: - Program administrativ-pastoral;

Miercuri: 6ºº-8ºº - Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie;
8ºº-11ºº - Taina Sf. Spovedanii şi a Sf. Împărtăşanii;

Joi: - Vizite pastorale în parohie;

Vineri: 8ºº-11ºº - Taina Sfintei Spovedanii şi a Sf. Împărtăşanii,
17³º-19³º - Taina Sfântului Maslu;

Sâmbătă: 7³º-9³º - Sfânta Liturghie şi Slujba Parastasului;
12ºº-19ºº - Taina Sfântului Botez şi Taina Sf. Cununii
(după caz);

Duminică: 8ºº-10ºº - Utrenie,
10ºº-12ºº - Sfânta Liturghie,
12ºº-19ºº - Taina Sfântului Botez şi Taina Sf. Cununii
(după caz).

*Luni-Miercuri şi Vineri, biserica va fi deschisă în intervalul orar 6ºº-12ºº

Parohia a fost înfiinţată în anul 1948. La început, liturghia s-a săvârşit într-o baracă, pentru ca mai apoi să se amenajeze o capelă într-o casă particulară situată pe locul unde este astăzi biserica. Era o construcţie de paiantă, deasupra unei pivniţe.

Cu mici modificări, în acest lăcaş s-au oficiat slujbele religioase până în anul 1967. Întrucât această clădire nu se mai putea repara decât prin înlocuirea pereţilor deterioraţi, administraţia parohială, folosind destinderea atmosferei social-politice din ţară, a hotărât construirea unei biserici noi.

Iniţiativa edificării acesteia a aparţinut preoţilor Ioan Gh. Folescu şi Leonida Popescu, care au reuşit să termine lucrarea în zilele vrednicului de pomenire Patriarhul Justinian, la 20 septembrie 1967. Apoi, în anul 1968 a fost construit pridvorul care completează cadrul arhitectural al lăcaşului de cult.

Lucrările au fost conduse de meşterul pensionar Ghiţă Haşcu. Enoriaşii, cu smerenie, au executat întreaga manoperă. Tâmpla a fost lucrată în lemn de stejar. Stranele din lemn s-au lucrat la Grumăzeşti, judeţul Neamţ, de meşterul Gheorghe, iar pictura a fost realizată ulterior de către Gheorghe Busuioc. Târnosirea s-a făcut pe data de 15 octombrie 1978 de către Episcopul-Vicar Roman Ialomiţeanul.

Pictura bisericii a fost restaurată în anul 2007 de către pictorul Tănase Valentin, prin grija preoţilor slujitori Modrogan Gheorghe şi Dorobanţu Ion. De asemenea, a fost schimbată Sf. Cruce din Sfântul Altar cu o alta nouă, lucrată la Atelierele Institutului Biblic.

Firme recomandate

Servicii

  1. slujbă pomenire