Modalități de transport: Metrou până la staţia: Pipera și din stația de microbuz: Platforma Pipera luați 445 până la stația Ibiza (imediat după Școala Americană).
Biserica ortodoxă "Sfânta Vineri" – Colentina este situată în sectorul 2, la intersecția străzilor Gherghiței și Emancipării. Aceasta a fost construită în anul 1947.
În biserică se păstrează spre închinare, într-o raclă din argint, moaştele sfinţilor mucenici Epictet şi Astion dăruite parohiei de Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la data de 8 septembrie 2005, cu prilejul târnosirii Capelei.
Biserica Sf. Anton de Padova este un lăcaș de cult romano-catolic situat în cartierul Colentina din București, pe str. Magnoliei, nr. 113-115, și servește drept parohie a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.
Biserica parohiei Sf. Alexandru – Colentina, este situată pe str. Gherase nr. 127, colț cu str. Sighet nr. 2, aflându-se pe latura de nord a străzii Doamna Ghica, la confluența acesteia cu vechiul traseu al șoselei Gherase.
Biserica Sf. Grigore Dascălul este ridicata în memoria tuturor eroilor aviatori din cele două războaie mondiale și a celor care și-au jertifit viața după perioada respectivă.
Biserica Sfântul Dumitru, din București nu departe de piața Bucur Obor, este o biserică ortodoxă închinată Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
Biserica Sfântul Gheorghe "Capra" aflată pe strada Fântânică, lângă șoseaua Pantelimon, în sectorul 2, este închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, prăznuit în ziua de 23 aprilie, și Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, prăznuit în ziua de 27 iulie.
Aceasta a fost zidită din inițiativa primului ei slujitor, Pr. Gheorghe Iordan Varban și târnosită la data de 3 Decembrie 1861, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.
Biserica Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul se află pe latura nordică a Șoselei Pantelimon, în apropiere de intersecția acesteia cu Șoseaua Fundeni.
Parohia şi biserica este cunoscută după numele lui Gherghiceanu, un fost propietar de pământ care a parcelat terenul şi l-a vândut oamenilor ce au avut nevoie spre a-şi construi case.
Biserica Mărcuța este unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din București care au ajuns până în timpul nostru într-o formă apropiată de cea inițială, întrecută în vechime numai de lăcașul Curții Vechi.
Biserica Sfânta Sofia este o biserică ortodoxă din București. Aflată în cartierul Floreasca, această biserică este închinată Sfintei Sofia.
Biserica parohială Sfântul Ioan – Moşi cu adresa în calea Moşilor nr. 257, conform pisaniei păstrată în original la intrarea bisericii a fost zidită în anul mântuirii 1807, ctitorii acestui sfânt locaş fiind Ioan Grădinarul şi Ioan Jimblaru.
Biserica parohială se găsește în partea de nord a capitalei, în cartierul “DIACONESCU”-Băneasa, pe strada Trifești nr. 3.
Numele zonei şi al bisericii provine de la Iancu căpitan de cazaci, menţionat în aceste părţi ale oraşului în anul 1752.
Biserica Sfântul Mare Mucenic Pantelimon și Sfânta Cuvioasa Parascheva, situată în apropiere de Foișorul de Foc, este o biserică ortodoxă din București.
Parohia Herăstrău este situată în partea de nord a sectorului 1 al oraşului Bucureşti.
Biserica Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, numit și Hozevitul, după locul în care s-a nevoit în ultimii săi ani de viață, este o biserică ortodoxă din Titan.
Biserica Sfinții Ioachim și Ana - Oborul Vechi, este o biserică ortodoxă care face parte din Arhiepiscopia Bucureștilor și are hramul Sfinții Ioachim și Ana. Este situată în București, pe actuala stradă Traian, în apropierea Foișorului de Foc.
Biserica Sfântul Silvestru este un lăcaș de cult ortodox din București. Biserica poartă hramul sfântului Silvestru, papa al Romei.
vezi actele necesare pentru obținerea ajutorului de deces
află cine este Sfântul Andrei, ce tradiții și obiceiuri populare sunt în această zi și rugăciunea care se rostește către acesta
citește acatistul nașterii Domnului nostru Iiisus Hristos și o rugăciune puternică pentru ziua de Crăciun