Biserica Domnița Bălașa

Biserica Domnița Bălașa din București a fost construită în anii 1881 - 1885, în stil neoromantic și neobizantin după planurile de arhitectură întocmite de Carol Benesch împreună cu Alexandru Hristea Orăscu și Hartman și avizate de André Lecomte du Noüy.

Biserica Bărbătescu-Vechi

Biserica Bărbătescu Vechi are 3 hramuri, si anume: Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Ioan Botezatorul şi Sfântul Teodor Tiron.

Parohia Sfântul Elefterie

Monumentala biserică se află pe malul drept al Dâmboviţei, în piaţa Sf. Elefterie, vizavi de Opera Naţională.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe strada Sfinții Apostoli din București este o biserică întemeiată de pe timpul lui Matei Basarab.

Biserica Bariera Rahovei

Parohia a fost înfiinţată în anul 1948. La început, liturghia s-a săvârşit într-o baracă, pentru ca mai apoi să se amenajeze o capelă într-o casă particulară situată pe locul unde este astăzi biserica. Era o construcţie de paiantă, deasupra unei pivniţe.

Biserica Sfinții Împărați

Biserica Sfinții Împărați este localizată pe strada Mărgeanului, nr. 2 și are 2 hramuri: Sfinții Împărați Constantin și Elena și Adormirea Maicii Domnului.

Biserica Bumbăcari

Pisania Parohiei Bumbăcari, care poartă hramul „Naşterea Maicii Domnului”, este certificatul de naştere al acestui lăcaş de cult ortodox din strada Toporaşi, nr. 70, Prelungirea Ferentari, în Sectorul 5 al Capitalei – anii 1940-1948.

Parohia Sfântul Ilie Gorgani

Trecătorii care traversează Podul Izvor spre Parcul Cișmigiu, privind în dreapta, întrezăresc printre blocuri o biserică albă, ridicată pe o movilă de pământ, cu un aspect impunător, conferit și de treptele monumentale din marmură, ce-i străjuiesc intrarea.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Pe strada Sapienţei nr. 5, Biserica Adormirea Maicii Domnului – Sapienţei este uşor de trecut cu vederea. Este încadrată de blocuri înalte, cu o grădină mare în faţă, foarte aproape de Mănăstirea „Mihai Vodă“, ctitoria lui Mihai Viteazu.

Biserica Sfânta Ecaterina

Parohia Belu Pieptănari este situată în partea de sud a orașului București, intre Bulevardul Pieptănari și Sos. Giurgiului, fosta întreprindere Autobuzul, str. Verigei și străzile dinspre str. Toporași până str. Vlad Vodă.

Biserica Nașterea Maicii Domnului

Biserica Nașterea Maicii Domnului are două intrări, una din str. Mărgeanului și a doua din str. Moș Adam.

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul

Biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul – Ferentari, situată în Calea Ferentari, nr. 121, Bucureşti, a fost ridicată între anii 1933 – 1936, la iniţiativa Asociaţiei ortodoxe „Sfântul Ioan Botezătorul”.

Parohia Sf. Parascheva și Sf. Ioan Rusul

Biserică ortodoxă cu hramul Sfânta Parascheva și Sf.Ioan Rusul, localizată pe strada Iacobeni, nr. 39.

Biserica Spirea Nouă

Biserica a fost construită la sfârșitul sec. al XVIII-lea. Nu avem documente care să ateste cu certitudine anul construcției.

Biserica Schitului Maicilor

Biserica Schitului Maicilor este prima biserică din lume translatată pe șine aproximativ 245 m în anul 1982 sub coordonarea ing. Eugeniu Iordăchescu. Biserica actuală este tot ceea ce a mai rămas din întreg ansamblul arhitectural inițial, restul construcțiilor fiind dărâmate.

Biserica Sfântul M. Mc. Gheorghe

Biserica Pompierilor din Dealul Spirii, din Sectorul 5 al Capitalei, este un lăcaş de cult construit recent, prin efortul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti. Se află pe Calea 13 Septembrie nr. 135, la intersecţia cu şoseaua Progresului.

Parohia Acoperământul Maicii Domnului

Parohia Ortodoxă Română "Acoperământul Maicii Domnului" a fost înfiinţată în anul 2006, prin construirea unei bisericuţe de lemn.

Biserica Sfânta Treime

La intersecția dintre Calea 13 septembrie cu strada Sebastian se ridică o biserică monumentală, cu hramul Sfânta Treime. Aceasta se află pe locul unei alte biserici mai vechi, a cărei primă atestare documentară datează din anul 1820.

Articole recomandate
Rugăciunea zilei de marți

vezi ce rugăciuni sunt recomandate a fi rostite în ziua de marți

Doliul - Ce este? Cum facem față? Reguli & interdicții în perioada de doliu

Ce este doliul? Cum facem față și cum îi ajutăm pe ceilalți să depășească o pierdere? Reguli și interdicții în perioada de doliu

Rugăciuni pentru iertarea păcatelor celor adormiți

citeste o rugăciune pentru iertarea păcatelor și mântuirea celor adormiți sau pentru bunul sfârșit al vieții