Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil este situată pe Strada Păișești, Bascov, jud. Argeș.
Parohia Pogorârea Sfântului Duh este situată pe Aleea Negoiul 17, Pitești, jud. Argeș.
Biserica Izvorul Tămăduirii este situată pe Bulevardul I. C. Brătianu 62, Pitești.
Biserica Domneasca din Pitesti (Biserica „Sfântul Gheorghe” ) - ctitorie a domnitorului Ţării Româneşti Constantin Şerban (1654 - 1658) şi a soţiei sale - Doamna Bălaşa a fost înălțată în anul 1656.
Biserica „Sfântul Ilie” se află în municipiul Pitești, județul Argeș, este un lăcaș de cult ortodox construit între anii 1826-1828, în fost cartier al cojocarilor.
Biserica ortodoxă „Cuvioasa Parascheva” se află în Pitești, județul Argeș, aflându-se pe strada Doja Gheorghe, numărul 41.
Biserica Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul este situată in Ștefănești, jud. Argeș.
Biserica Bătușari se află în municipiul Curtea de Argeș, pe strada Vlaicu Vodă.
Biserica Domnească Sfântul Nicolae din Curtea de Argeș este ctitoria lui Basarab I (1310 - 1352), terminată în anul 1352, în cadrul reședinței voevodale din secolul al XIII-lea.
Biserica Sfântul Nicolae și Adormirea Maicii Domnului din comuna Făgețelu, județul Olt este ridicată în anul 1830 în stilul brâncovenesc.
Biserica Adormirea Maicii Domnului - Olari din Curtea de Argeș este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul municipiului Curtea de Argeș.
Biserica Sfântul Gheorghe se află în zona centrală a municipiului Curtea de Argeș, pe Bulevardul Basarabilor. A fost ridicată între anii 1934-1936, după planurile arhitectului Dimitrie Berechet, pe locul unei biserici din 1793 distrusă de un incendiu în 1913.
Parohia „Înălţarea Domnului” din Curtea de Argeş a fost înfiinţată în anul 2001.
Fostă capelă a bolniţei mănăstirii Argeşului, a fost zidită probabil la jumătatea secolului al XVIII-lea, pe ruinele altei construcţii mai vechi.
Parohia Sfântul Nicolae a fost înființată în 1998 de ÎPS Arhiepiscop Ioan Robu. Biserica parohială a fost construită în 2000.
Biserica a fost ridicată în perioada 2006-2011, de o echipă de meșteri din localitatea maramureșeană Bârsana.
Construirea Bisericii ‘Sf. Împărați Constantin și Elena’ din municipiul Curtea de Argeș a început în anul 2002 și s-a încheiat anul acesta.
Biserica Bărăția, cu hramul Sfântul Iacob, este un monument istoric și de arhitectură din municipiul Câmpulung. Edificiul, construit în secolul al XIII-lea, este cel mai vechi lăcaș de cult al Diecezei de București.
Cu numele său legendar, Biserica Flămânda mai nou cunoscută drept Biserica Miresei, o are ca ocrotitoare pe Maica Domnului și este situată în partea de răsărit a Municipiului Câmpulung, pe dealul ,,Flămânda”, denumire asumată.
Biserica Sfânta Muceniță Marina este considerată a fi cea mai veche biserică ortodoxă din Câmpulung, fiind edificată între 1.100 - 1.200, potrivit unor istorici.
vezi cele mai puternice rugăciuni ale zilei de miercuri pe care le poți rosti pentru iertarea păcatelor și pace sufletească
află cine este Sfântul Andrei, ce tradiții și obiceiuri populare sunt în această zi și rugăciunea care se rostește către acesta
O înmormântare ortodoxă presupune pregătirea acesteia, înmormântarea în sine și pomenirea decedatului. Vezi detalii despre tradiții, obiceiuri și superstiții!