La inițiativa lui Iancu Sevastopou, biserica a fost construită, din donațiile credincioșilor, între anii 1844-1853, pe terenul donat de Mănăstirea Sf. Trei Ierarhi din Iași, și sfințită în 11.10.1853.
Biserica Sfântul Nectarie din Iași a fost zidită ca nevoie pentru enoriașii cartierului nou construit de regimul comunist în anii '60.
Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iași este o biserică ortodoxă din municipiul Iași, construită de Ștefan cel Mare în perioada 1491-1492 și refăcută în anii 1884-1904 de arhitectul francez André Lecomte du Noüy.
Sfinţirea a fost săvârşită în data de 1 noiembrie 1979 de către Înaltpreasfinţitul Teoctist, Mitropolitul Moldovei şi Sucevei. După sfinţire se dă un statut nou bisericii ca urmare a înfiinţării unei noi parohii, „Înălţarea Domnului” – Paşcani.
Parohia Sfântul Gheorghe Păcurari are biserica amplasată în cadrul Cimitirului Sfânta Treime al Primăriei Municipiului Iași. Suntem păstoriți de Pr. Alexăndrel Barnea și Pr. Măricel Bîtă.
Biserica Bărboi este siuată în partea de sud-est a oraşului Iaşi, mai exact în zona comercială din vechime numită "Podul-Vechiu".
Aşezată pe una dintre înaltele coline care înconjoară Municipiul Iaşi, cea din Nord-Estul oraşului, biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel este cea care întâmpină pe oricine soseşte aici şi cea care conduce pe cei care pleacă la şi de la Aeroport.
Parohia Sfântul Apostol Toma din cartierul Alexandru cel Bun, Iași.
Parohia Romano-Catolică Sfântul Anton de Padova din Iași este o biserică romano-catolică construită în perioada 1991-1995.
Într-un important document „Bibliografia localităţilor şi monumentelor feudale din România” se menţionează ca şi an al construirii Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Uricani 1745.
Biserica "Ziua Crucii" din Iași a fost construită prin subscriere publică în anul 1803 de către membrii breslei dubălarilor, în mijlocul unui cimitir dintr-o zonă mlăștinoasă aflată în lunca Bahluiului.
Situată pe culmea dealului Tătărași, Biserica Sfântul Nicolae a fost zidită, în forma actuală, între anii 1810-1813.
Se crede că Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din satul Rusenii Vechi, comuna Holboca, Protopopiatul Iaşi II, a fost zidită pe la anul 1780 de către boierul Ioniţă și a fost terminată în anul 1782.
Biserica Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul din Iași a fost construită în prima jumătate a secolului al XVII-lea.
Biserica din satul Slobozia a fost zidita in anul 1835 de catre boierul Iorgu Ghica.
Biserica Banu cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” (prima duminică după Rusalii) este o biserică localizată în Iași pe Strada Gavriil Muzicescu nr. 9 (fostă Strada Banu).
Din pomelnice şi din alte documente vechi rezultă că primul ctitor al bisericii cunoscută astăzi cu numele Talpalari a fost marele vistiernic Iordache Cantacuzino.
Parohia Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan NICOLINA I, a fost înfiinţată începând cu dată de 01 septembrie 2011.
Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Iași, cunoscută și sub numele de Catedrala veche, este o biserică romano-catolică construită în perioada 1782-1789 în municipiul Iași.
Piatra de temelie la biserica „Înălțarea Domnului” a fost pusă la 1 octombrie 1990 de către IPS Pimen Suceveanul, pe atunci Episcop Vicar al Mitropoliei Moldovei și Sucevei.
Biserica “Sf. Sava” – construcţie monumentală unică în Moldova, în care se îmbină elemente arhitecturale bizantine, orientale, gotice moldoveneşti şi munteneşti – se înscrie ca una dintre cele mai impresionante şi mai vechi biserici.
Biserica parohiei „Sf. Haralambie” este aşezată într-una din cele mai frumoase zone ale încărcatului de istorie oraş, Iaşi. În apropierea ei sunt casele memoriale Mihail Codreanu, George Topârceanu, Petru Poni, Mihail Kogălniceanu, Vasile Conta.
Biserica actuală a fost zidită pe locul unei biserici de lemn cu hramul „Sf. Gheorghe”, datând din secolul al XVI-lea.
rostește cele mai puternice rugăciuni ale părintelui Arsenie Boca
află cine este Sfântul Andrei, ce tradiții și obiceiuri populare sunt în această zi și rugăciunea care se rostește către acesta
citește acatistul Botezului Domnului, urmat de rugăciunea puternică ce se rostește în ajun de Bobotează