Începuturile parohiei ortodoxe române din Chichiş nu se cunosc cu precizie, dar tradiţia istorică arată că din totdeauna românii şi secuii din această localitate şi zonă au convieţuit într-o frumoasă armonie.
Biserica Sf. Cuvioasa Parascheva este situată pe strada Hărmanului, nr. 71, Brașov.
Biserica „Sfânta Treime” - Dârste din Brașov este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul municipiului Brașov.
Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil s-a zidit între anii 1978, 1980-1981, de către credincioșii ortodocşi din cartierul Steagu Roșu in prezent la aceasta biserica se regasesc trei parohii si anume Blumana 4, 5 și 7.
În 23 iulie 1990 au început lucrările de construcţie ale bisericii cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, prima biserică începută în Braşov după căderea comunismului.
Parohia Sf. Apostoli Petru și Pavel din Brașov, ia ființă în anul 1943, în cartierul cunoscut ulterior sub denumirea de „Tractorul”
Biserica cu Hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a înființat in anul 1934 la Praznicul Bunei Vestiri.
Parohia Ortodoxă Română Brașovul Vechi este o unitate de cult istorică a Bisericii Ortodoxe, iar în biserica noastră cu hramul Adormirea Maicii Domnului se slujește din 11 Mai 1783!
Biserica Sfânta Treime este un monument istoric aflat pe teritoriul orașului Ghimbav.
Biserica Schimbarea la Față din Codlea este cea mai modernă biserică ortodocsă din Codlea, sub bolțile căreia se adună toți atât la necazuri, cât și la bucurii, uniți în credință.
Biserica Duminica Tuturor Sfinților este o biserică ortodoxă din Codlea.
Biserica Înălțarea Domnului din Codlea. Până a se zidi această Biserică, credincioşii se adunau într-o capelă de pe strada Cetăţii nr.1
Biserica Domnească din Buşteni, ridicată din temelie de Regele Carol I şi Regina Elisabeta , a fost târnosită la data de 8 septembrie 1889, cu ocazia praznicului Naşterii Maicii Domnului, sărbătoare care a şi devenit hramul bisericii.
rostește rugăciunea zilei de sâmbătă, care îți aduce sfinții în ajutor și fericire în viață
află câteva informații despre viața Sfântului Vasile cel Mare și despre ce obiceiuri, tradiții și superstiții ne leagă de această mare sărbătoare, citește rugăciunea și acatistul acestuia
află cine este Sfântul Andrei, ce tradiții și obiceiuri populare sunt în această zi și rugăciunea care se rostește către acesta