Legal parohia a fost înfiinţată în 1910, iar biserica parohială ridicată înre 1933-1939, prin strădania, râvna şi stăruinţa Pr. Ic. Stavr. Vasile Hăisan (1903-1966).
Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus a fost înființată în 1896. Biserica parohială a fost construită în 1940 și sfințită de către Mons. Iuliu Dwucet.
Biserica Domnească din Buşteni, ridicată din temelie de Regele Carol I şi Regina Elisabeta , a fost târnosită la data de 8 septembrie 1889, cu ocazia praznicului Naşterii Maicii Domnului, sărbătoare care a şi devenit hramul bisericii.
Parohia Naşterea Maicii Domnului este situata pe Str. Ghioşeşti, nr. 271, Oraşul Comarnic, Jud. Prahova.
Biserica Adormirea Maicii Domnului este localizată pe Strada Armoniei nr. 29/A, cartierul Tudor Vladimirescu, Târgu Mureş.
Biserica „Sfânta Treime” - Dârste din Brașov este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul municipiului Brașov.
În 23 iulie 1990 au început lucrările de construcţie ale bisericii cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, prima biserică începută în Braşov după căderea comunismului.
Biserica cu Hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a înființat in anul 1934 la Praznicul Bunei Vestiri.
Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil s-a zidit între anii 1978, 1980-1981, de către credincioșii ortodocşi din cartierul Steagu Roșu in prezent la aceasta biserica se regasesc trei parohii si anume Blumana 4, 5 și 7.
Parohia Ortodoxă Română Brașovul Vechi este o unitate de cult istorică a Bisericii Ortodoxe, iar în biserica noastră cu hramul Adormirea Maicii Domnului se slujește din 11 Mai 1783!
Biserica Înălțarea Domnului este situată pe strada Piaţa Morii 38-48 din Zărnești.
Parohia Sf. Apostoli Petru și Pavel din Brașov, ia ființă în anul 1943, în cartierul cunoscut ulterior sub denumirea de „Tractorul”
Biserica Sfânta Treime este un monument istoric aflat pe teritoriul orașului Ghimbav.
Biserica Sfântul Anton de Padova este situată pe Strada Mihai Eminescu 2 din Zărnești.
Biserica Sf. Cuvioasa Parascheva este situată pe strada Hărmanului, nr. 71, Brașov.
Biserica Nașterea Maicii Domnului din Zărnești este un monument istoric aflat pe teritoriul orașului Zărnești.
Biserica Duminica Tuturor Sfinților este o biserică ortodoxă din Codlea.
Biserica Schimbarea la Față din Codlea este cea mai modernă biserică ortodocsă din Codlea, sub bolțile căreia se adună toți atât la necazuri, cât și la bucurii, uniți în credință.
Biserica Înălțarea Domnului din Codlea. Până a se zidi această Biserică, credincioşii se adunau într-o capelă de pe strada Cetăţii nr.1
Biserica Sfântul Francisc de Assisi este o biserică parohială romano-catolică din Târgoviște, situată pe Strada Bărăției nr. 21.
Biserica Albă se află pe Calea Domnească, la nr. 287, către Poarta Bucureştilor. Este denumită astfel spre a se deosebi de Biserica Roşie, zidită de vornicul Coandă prin 1545 şi aflată lângă Biserica Albă.
rostește rugăciunea și acatistul Sf Ciprian, pentru izbăvirea de vrăji și dezlegare de farmece și blesteme
Cum consolezi o persoană îndoliată? Vezi aspectele de care este bine să ții cont pentru a-i aduce alinare
vezi definițiile și semnificațiile a câtorva termeni religioși des întâlniți în vocabularul bisericesc sau în manualele de Religie