16 firme
Parohia Sfântul Antonie

Înființată în anul 1997 prin desprinderea din parohia ,,mamă’’ ,,Sf. Trei Ierarhi’’ din Botoșani, a cartierului Rotunda, este situată la periferia municipiului Botoșani, pe varianta ce duce spre Suceava.

Biserica Sfinții Voievozi

Biserica "Sf. Voievozi" din municipiul Botoşani, str. Victoriei, nr. 13, a fost construită între anii 1850 - 1862 din iniţiativa domnului Manoil Vasilieve, fost preşedinte al Tribunalului Botoşani.

Parohia Sfântul Ilie

Pe locul unde este astăzi biserica „Sf. Ilie", pe la anul 1778 exista o biserică de lemn cu cimitir în jurul ei.

Biserica Vovidenia

Biserica Vovidenia este localizată pe Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 8, Botoșani. Biserica Vovidenia este una din bisericile mari ale municipiului Botoşani.

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul

Cartierul care formează astăzi parohia “Sfântul Ioan Botezătorul”, se numea în veacul al XVIII-lea “Cartierul Morăreştilor”, iar în veacul al XIX-lea “Cartierul Rotărenilor”.

Biserica Sfânta Ecaterina

Parohia Sfânta Ecaterina s-a înființat în anul 2006, având în prezent aprox. 1000 de familii.

Biserica Sfântul Spiridon

Biserica "Sf. Spiridon" din municipiul Botoşani este înscrisă în Lista Monumentelor istorice şi de artă a Direcţiei Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii din România.

Biserica Sf. Vasile cel Mare

Fiind în incinta Spitalului Județean Botoșani, Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” răspunde necesității unui spațiu în care să se poată oficia, în condiții adecvate, serviciul religios pentru cei care-și poartă ”crucea suferinței”, dar și pentru ceilalți credincioși din parohie.

Biserica Uspenia

Biserica a fost ctitorită de Elena Rareș, soția lui Petru Rareș, în anul 1552. A fost restaurată în 1724 de Mihai Racoviță voievod. Aici a fost botezat poetul național Mihai Eminescu.

Biserica Naşterea Maicii Domnului

Biserica Pacea Botoșani s-a construitt în zilele lui Nicolae Iorga, cu ajutorul și contribuția din neamul Iorga.

Biserica Sf. Cuvioasa Parascheva

Biserica „Cuvioasa Parascheva” din Botoșani este o biserică ortodoxă aflată în localitatea omonimă din județul Botoșani, pe Pietonalul Unirii nr. 4, în apropierea parcului „Mihai Eminescu”.

Biserica Sfântul Gheorghe

Biserica „Sfântul Gheorghe" este situată în zona centrală a oraşului Botoșani.

Biserica Izvorul Tămăduirii

Biserica este localizata pe Strada Tineretului, nr. 2A din Botosani.

Parohia Sfântul Nicolae

Data la care s-a construit biserica nu se poate şti cu siguranţă dar, este făcută înainte de sec. XIX. Documentele s-au pierdut, arse fiind, după cum se spune, odată cu casele preotului, unde se păstra arhiva, aşa că ceea ce este astăzi e numai de la 1894 încoace dar şi acestea incomplete.

Parohia Sfânta Treime

Parohia ”Sfânta Treime” din Botoșani a luat ființă la data de 1 mai 1995, prin Decizia IPS Daniel Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Parohia Întâmpinarea Domnului

Biserica cu hramul ”Întâmpinarea Domnului” este zidită în anul 1826 de către Costache Roset, vornic de Botoșani și soția sa Maria, născută Gheucă, cum atestă inscripția de deasupra ușii de la intrare precum și alte inscripții și însemnări pe obiecte de cult, pe cărți de ritual și pe clopotele bisericii.

Articole recomandate
Priveghi - semnificație, obiceiuri și superstiții

Află ce semnifică priveghiul celui adormit, care sunt obiceiurile, unde se desfășoară și care este conduita potrivită pentru acest eveniment.

Rugăciunea de dimineață - ce rugăciuni să spui când te trezești?

citește rugăciunile dimineții, pentru spor și binecuvântare în cursul zilei

Rugăciunea de duminică, cea mai importantă zi din săptămână

rostește rugăciunea zilei de duminică făcătoare de minuni sau pentru tihna sufletului