Biserica Sfântul Dumitru-Poștă București

Biserica Sfântul Dumitru-Poștă aproape de Muzeul Național de Istorie a României, a fost ridicată în 1819, pe locul unei mai vechi biserici, de prin secolul al XIV-lea.

Parohia Adormirea Maicii Domnului Piatra Neamț

Biserica Precista 1 Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai frumoase biserici din municipiul Piatra Neamț.

Parohia Ortodoxă Sfinții Împărați Constantin și Elena Brașov

În 23 iulie 1990 au început lucrările de construcţie ale bisericii cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, prima biserică începută în Braşov după căderea comunismului.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel Craiova

Biserica Sf. Apostoli este un monument arhitectural și religios de valoare deosebită din Craiova, situat în apropierea zonei centrale, pe str. Sf. Apostoli.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel București

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe strada Sfinții Apostoli din București este o biserică întemeiată de pe timpul lui Matei Basarab.

Biserica Sfântul Ștefan București

Textul Pisaniei aflat deasupra uşii de la intrarea în pronaos din anul 1898 ne dezleagă misterul numelui acestui sfânt locaş: în vechime berzele şi-au făcut cuibul pe acoperişul de şindrilă al acestei biserici, de aceea localnicii au numit-o "Cuibul cu Barza".

Parohia Izvorul Tămăduirii Cartierul Burdujeni, Municipiul Suceava

Zidăria noii biserici a fost executată până în anul 2004, când a şi fost acoperită biserica cu înveliş din carton asfaltat pentru a proteja lucrările de până atunci.

Biserica Sfinții Constantin și Elena București

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, numită și "Popa Nan", este o biserică ortodoxă din București. Aflată pe strada Popa Nan, această biserică mai este închinată și Adormirii Maicii Domnului.

Biserica Sfântul Alexie București

Biserica Sfântul Alexie a fost construită la început din lemn ( alături de actuala biserică) şi avea hramul “Adormirea Maicii Domnului”. Anul acestei prime construcţii este necunoscut.

Biserica Sfânta Elisabeta Suceava

Biserica Sfânta Elisabeta din Ițcani a fost construită în anul 1902 în satul Ițcani, astăzi cartier al municipiului Suceava. Biserica are hramul Sfânta Elisabeta a Ungariei, sărbătorit în data de 17 noiembrie.

Biserica Bumbăcari București

Pisania Parohiei Bumbăcari, care poartă hramul „Naşterea Maicii Domnului”, este certificatul de naştere al acestui lăcaş de cult ortodox din strada Toporaşi, nr. 70, Prelungirea Ferentari, în Sectorul 5 al Capitalei – anii 1940-1948.

Biserica Sfântul Emeric Târgu Mureș

Oficiul parohial este situat pe strada Libertății nr. 103, iar biserica se găsește pe strada Milcovului nr. 5.

Biserica Sfântul Nicolae - Vlădica București

Prima biserică ce a purtat denumirea de "Biserica Sf. Nicolae din Prund” își are originea intre anii 1778-1787, zidită cu râvnă și ajutorul material al protopopului Stoica cu preoteasa Ilinca și fiica lor Balașa.

Biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel Suceava

Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ a comunităţii ucrainene din Suceava şi-a început activitatea în anul 2002, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Pimen, sub ascultarea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Biserica Boteanu București

Istoria Bisericii Boteanu se întinde până la 1682, când jupânul Mihul a ridicat o biserică din lemn pe hotarul de miazănoapte, pe atunci al Bucureştiului, cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul“.

Parohia Sfântul Iosif Satu Mare

Parohia Sfântul Iosif este situată pe Strada Cimitirului nr. 2 din Satu Mare.

Parohia Cărămidarii de Sus București

În urma cu 450 de ani, pe locul unde se înalța astăzi biserica Sf.Nicolae – Grozăvești era moşia cu numele Grozăveşti a unui proprietar Manea, atestată de un document din 1559.

Biserica Adormirea Maicii Domnului Satu Mare

Biserica se află în proximitatea celor mai importante atracții de arhitectură, cultură și turistice, în zona istorică protejatǎ a oraşului.

Biserica Buna Vestire Târgu Lăpuș

Biserică nou construită cu hramul Buna Vestire, strada Strada Liviu Rebreanu nr. 10, Târgu Lăpuş.

Biserica greco-catolică Imaculata Deva

Biserica greco-catolică Imaculata este situată pe strada Piaţa Arras nr. 7 din Deva.

Parohia Întâmpinarea Domnului Botoșani

Biserica cu hramul ”Întâmpinarea Domnului” este zidită în anul 1826 de către Costache Roset, vornic de Botoșani și soția sa Maria, născută Gheucă, cum atestă inscripția de deasupra ușii de la intrare precum și alte inscripții și însemnări pe obiecte de cult, pe cărți de ritual și pe clopotele bisericii.

Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel Deva

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel este situată pe Bdul Nicolae Bălcescu din Deva.

Biserica Uspenia Botoșani

Biserica a fost ctitorită de Elena Rareș, soția lui Petru Rareș, în anul 1552. A fost restaurată în 1724 de Mihai Racoviță voievod. Aici a fost botezat poetul național Mihai Eminescu.

Biserica Pogorârea Sfântului Duh Alba Iulia

Este cel mai spațios lăcaș de cult din Alba Iulia. Sfințirea bisericii a avut loc în 11 iunie 2006, de Rusalii, adică exact la evenimentul hramului, și anume „Pogorârea Sfântului Duh”.

Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil Ilia, Hunedoara

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” este situată pe strada Ștefan cel Mare, Comuna Ilia, Hunedoara.

Articole recomandate
Acatistul Botezului Domnului. Rugăciunea din ajun de Bobotează

citește acatistul Botezului Domnului, urmat de rugăciunea puternică ce se rostește în ajun de Bobotează

Rugăciunea zilei de marți

vezi ce rugăciuni sunt recomandate a fi rostite în ziua de marți

Boboteaza - Tradiții, obiceiuri și superstiții

află istoricul și semnificația acestei sărbători, obiceiuri, tradiții și superstiții în ajun și de ziua de Bobotează

Ai nevoie de datele de contact ale unei biserici din Romania? Aici gasesti lista cu numere de telefon actualizate si localizarea acestora pe harta.