Biserica Adormirea Maicii Domnului

Despre noi vezi date de contact

Data sfințirii locului în vederea construcției sfanțului locaș a fost 23 martie 2004. La slujba de sfințire a Bisericii Adormirea Maicii Domnului a participat Preasfinția Sa, Preasfințitul Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucurestilor, Varsanufie Prahoveanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alaturi de părintele Fieraru Nicolae.  

Lăcașul de cult este construit din beton și cărămidă plină de la Siceram Sighișoară, având 8 piloni de susținere de forma dreptunghiulară cu latura de 80 cm. Zidurile bisericii au o grosime de 60 cm, iar amprenta la sol este de 180 mp.
 
Biserica este construită în plan de navă cu pridvor deschis, cu următoarele părți componente: demisolul, pridvorul, pronaosul, naosul și Sfântul Altar. Demisolul se întinde pe o suprafață de 180 de mp. Are o lățime de opt metri, înălțime de 2,80 m; este prevăzut cu un oficiu și un punct sanitar și este amenajat pentru săvârșirea sfintelor slujbe având pronaos, naos și altar. Acesta va deveni un centru socio-cultural. Accesul se face direct din exterior.
 
Intrarea în biserică se face cu ajutorul treptelor din beton. Pridvorul este deschis, cu o bolta semisferică, sprijinită pe două coloane foarte solide. Accesul în biserică se poate face pe intrarea principală situată în partea de vest, unde va fi o ușă impozantă sculptată în lemn de stejar pe 4 registre și pe partea de sud unde sunt două uși: una pentru intrare în Sf. Altar și una pentru accesul în naos pentru persoanele cu dizabilități. Pronaosul este sprijinit pe patru stâlpi și are două ferestre mari. Are o lățime de 8,5 m și o înălțime de 11 m cu o boltă semisferică de 6 m lățime prevăzută în partea superioară de vest cu o fereastră.
 
Naosul, spațiul dintre pronaos și altar, este susținut de patru stâlpi cu arce din beton armat și este luminat de 2 ferestre mari în partea inferioara și în partea superioară de alte două ferestre medii în părțile de nord și de sud. Biserica are o turla octogonală deasupra naosului înaltă de 20 m fiind prevăzută cu opt ferestre. Intre naos și catapeteasmă avem o solee. Altarul este luminat printr-o fereastră. Tavanul altarului este în forma de arc de cerc, iar deasupra geamului are o formă de semisferă. Biserica este învelită cu tablă de cupru, iar crucea este confecționată din crom, cântărind 100 kg.
 
La ridicarea acestei biserici s-au ostenit oameni din toate categoriile sociale: Sindie Cristian (om de afaceri), Cvaci Remus (director general în Inspecția în Construcții a Capitalei), Popescu Mihai (inspector general al județului Ilfov și apoi inspector general al Direcției Inspecție în Construcții a Capitalei), inginerii Paul, Gabriel și Tudor, electricianul Dorel Stamate, muncitorul polivalent Ioan Chiperi și mulți oameni inimoși cu posibilități materiale reduse dar dornici să ajute biserica.